Aktier til daytrading – handel på de mest populære platforme

Den teknologiske udvikling har påvirket de finansielle markeder i overraskende høj grad. Det har aldrig været lettere at investere dine penge i aktier, og flere og flere danskere kaster sig ud i spændende investeringseventyr. Det …

Aktier til daytrading – handel på de mest populære platforme

Den teknologiske udvikling har påvirket de finansielle markeder i overraskende høj grad. Det har aldrig været lettere at investere dine penge i aktier, og flere og flere danskere kaster sig ud i spændende investeringseventyr. Det gælder blandt andet også daytrading, hvor de digitale platforme har gjort det muligt for mange at skabe sig en ny levevej.

Spørgsmålet er så bare: Hvor skal du finde dine næste daytrading aktier? Hvilken platform skal du gøre brug af? I denne hurtige guide bliver du introduceret for de tre mest populære platforme, som gør det nemmere at handle med aktier til daytrading.

Hvad er daytrading?

Hvis du vil have dine penge til at arbejde for dig og generere endnu flere penge, er det en god ide at investere dem i aktier. For langt de fleste handler det om at købe nogle sikre aktier, som man så holder på i flere år, så afkastet kan vokse sig stort. Daytrading er derimod en meget mere kortsigtet løsning, der indebærer mere arbejde og risiko – men som også kan give så store afkast, at du kan leve af aktiehandel.

Som daytrader skal du hver dag have et vågent øje på de finansielle markeder, da du skal være hurtig til at sælge dine aktier, når de er steget, og købe andre aktier når de falder. Hvis du formår at have flere ”vindere” end ”tabere”, formår du dermed også at skabe et overskud, du kan leve af.

Køb aktier til daytrading via platforme

Du skal selv lægge en strategi og udvælge de aktier, du vil handle med. Det giver god mening at foretage en teknisk analyse af de udvalgte aktier, så du bedre kan vurdere, om der er udsigt til, at de stiger inden for den nærmeste fremtid.

Når du er sikker på, hvilke aktier du skal handle med, bør du oprette et depot ved en anerkendt digital platform, så du har ubegrænset og hurtig adgang til de rette finansielle markeder. Blandt de mest populære platforme til daytrading aktier finder du:

  • eToro: Siden 2007 har eToro gjort det nemt for både amatører og professionelle at handle med aktier. Kommissionerne er ofte lave eller ikkeeksisterende, og så har du adgang til både aktier, CFD’er, kryptovalutaer, råvarer og indekser. Det er også en social handelsplatform, da du har gode muligheder for at følge og kopiere andre succesfulde daytradere.
  • XTB: Med xStation 5-handelsplatformen får du adgang til mere end 1600 aktier fra hele verden, hvor handelsudførelsen kan komme ned på 300ms. Det betyder, at du lynhurtigt kan slå til, når der skal sælges eller købes, og det er afgørende for en succesfuld daytrader.
  • Plus500: Hvis du som nybegynder har brug for en mere brugervenlig opstart, kan Plus500’s intuitive systemer hjælpe dig godt på vej. Du får en simpel handelsoplevelse, hvor du især har adgang til et stort udvalg af finansielle instrumenter. Dog kan du kun handle med CFD’er.

Uanset hvilken handelsplatform du vælger at gøre brug af, skal du huske på, at daytrading involverer en vis risiko, og at du altid skal undersøge de enkelte aktier, inden du foretager en investering.