Alt hvad du skal vide omkring investering i udenlandske værdipapirer 

Der er flere og flere danskere, der vælger at investere deres penge i aktier. Det er en god måde at sikre dig selv i fremtiden, hvis du sørger for at gøre det ordentligt. Der er …

Computermonitor, der viser aktiemarkedsgrafer, der indikerer markedsperformance og investeringsmuligheder.

Der er flere og flere danskere, der vælger at investere deres penge i aktier. Det er en god måde at sikre dig selv i fremtiden, hvis du sørger for at gøre det ordentligt. Der er lige nu store økonomiske problemer rundt omkring i verden. Den stigende inflation gør, at dine penge bliver mindre værd. Derfor er det en god ide, at du begynder at kigge på at investere dine penge i udenlandske aktier for at sikre dig, at de ikke mister deres værdi henover tid.  

Eksponer dig mod flere markeder 

Det er vigtigt, at du eksponerer dig og din portefølje mod andre markeder end blot det danske. Det giver derfor god mening for dig, at du sørger for at undersøge, hvordan du investerer i udenlandske aktier. Det er risikospredning, der er rigtig vigtig at have. Det kan skabe problemer for dig, hvis du kun har aktier i Danmark, da du bliver afhængig af, at de danske aktier altid skal performe godt og stærkt, hvis du skal skabe et godt afkast.  

Der er mange flere muligheder 

Hvis du vælger at købe aktier på en udenlandsk børs, så har du også mange flere muligheder. Du har rigtig mange forskellige virksomheder, som du kan vælge i mellem. Du har derfor et meget større og bredere udvalg, end du har på den danske børs. 

Det kan give grobund for et bedre afkast. Det kræver dog, at du stadigvæk sørger for at undersøge et marked godt og grundigt. Du må ikke blot begynde at skyde med lukkede øjne og vælge tilfælde aktier. Du skal sørge for at vælge de rigtige igennem en grundig research inden, du køber en aktie. 

Find den rigtige handelsplatform at investere på 

Det er vigtigt, at du finder det rigtige sted at handle. Det kræver ofte en platform, der yder lidt mere sikkerhed og tryghed til dig, hvis du skal handle med udenlandske aktier. Det kan nemlig blive et problem, hvis din handelsplatform virker usikker, og at du føler dig utryg ved at handle der.  

Vær opmærksom på kurtage og valutaudveksling 

Når du skal handle med udenlandske aktier, så er det ekstra vigtigt, at du holder øje med den kurtage, som du skal betale. Den vil ofte stige, når det kommer til at handle med udenlandske værdipapirer.  

Du skal også være opmærksom på, om der kommer et stort valutagebyr på. Nogen steder skal du betale meget for at handle i en anden valuta end danske kroner. Det er begge to faktorer, som du skal være opmærksom på, når du skal handle.  

Du kan bruge depotbeviser til at handle med 

Hvis du gerne vil handle på f.eks. det koreanske marked, men platformen du bruger tilbyder ikke handel på det koreanske marked. Så kan du bruge depotbeviser i et andet land, hvor du kan handle på den børs. Det vil ofte koste et gebyr for dig, men der er mange, der benytter sig af det alligevel.  

Leave a Comment