CFD-handel – sådan gør du

CFD-handel er som sådan ikke sværere at lære end aktiehandel, men det kan være langt mere tidskrævende at overvåge, da det egner sig bedst til aktiv investering. Samtidig er der også risiko for langt hurtigere …

CFD-handel - sådan gør du

CFD-handel er som sådan ikke sværere at lære end aktiehandel, men det kan være langt mere tidskrævende at overvåge, da det egner sig bedst til aktiv investering. Samtidig er der også risiko for langt hurtigere at tabe sine penge.
På plussiden er der derimod dobbelt så mange muligheder for at tjene penge, hvilket gør CFD handel både attraktivt og spændende.
Overvejer du at handle med CFD’er kræver det kun 4 trin.

  • Åbn en konto
  • Vælg den eller de rigtige CFD’er
  • Overvåg din handel
  • Exit på det rette tidspunkt

Det lyder meget simpelt ikke? I denne artikel kan du blive klogere på hvad der kan gøre CFD handel kompliceret, hvordan du handler med CFD’er, hvad du skal passe på osv.

Åbn en konto til CFD-handel

CFD står for Contract For Differences, og er som navnet siger, ikke en handel med aktiver, men en kontrakt du indgår, hvor du tjener penge på den difference der er på køb og salg af din position.
For at handle med CFD’er skal du have en konto på en platform der tilbyder CFD handel.
Når du skal vælge en platform, er der flere ting du kan kigge efter. Det kan bl.a. være:

  • Hvilke gebyrer er der?
  • Er platformen brugervenlig for dig?
  • Er der de værktøjer du skal bruge?
  • Hvilken kurtage er der på CFD-handel?
  • Skal du veksle til en anden valuta, eller kan du handle i danske kroner?

Du kan vælge din platform ud fra mange kriterier, men du bør altid sætte dig ind i vilkårene for CFD-handel på den enkelte platform.

Vælg den eller de rigtige CFD’er

Når du handler med CFD’er kan du vælge at satse på om det underliggende aktiv stiger eller falder i værdi. Derfor er det, som med aktiehandel, en rigtig god ide at vide noget om det aktiv du handler ud fra.
Ved du en masse om råvarer eller om danske obligationer, så er der større sandsynlighed for at du rammer plet, ved at handle med CFD’er inden for dette, end hvis du begynder at handle med CFD’er baseret på kryptovaluta.
Dernæst skal du vælge hvor stor en risiko du vil løbe, og hvilken gearing du vil handle med, hvis det er aktuelt.
Gearing øger både din chance for gevinst, men samtidig også din risiko for tab.

Overvåg din handel

Når du har fulgt ovenstående, er du klar til at lave din handel, og i det øjeblik det er gjort, er det vigtigt at du overvåger din position.
Når du handler CFD’er er det ofte selv små bevægelser i markedet der kan påvirke din gevinst eller din risiko for tab, og derfor er CFD handel netop velegnet til kortsigtet handel som f.eks. daytrading.
Når du overvåger din position aktivt, kommer du automatisk til det sidste punkt, nemlig at finde det rette tidspunkt at lukke din position på.
Lige netop med det sidste punkt, er det altid en god ide at have din exit strategi på plads inden du går i gang med at handle. På den måde kan du bl.a. minimere tab, og undgå at handle CFD baseret på dine følelser.