Daytrading tips – sådan tjener du dagligt penge på aktiemarkedet

I takt med at den digitale udvikling har gjort det nemmere at handle med aktier og få indsigt i de finansielle markeder, har flere og flere danskere nydt godt af afkastet fra deres investeringer. Disse …

Daytrading tips – sådan tjener du dagligt penge på aktiemarkedet

I takt med at den digitale udvikling har gjort det nemmere at handle med aktier og få indsigt i de finansielle markeder, har flere og flere danskere nydt godt af afkastet fra deres investeringer. Disse investeringer behøver ikke kun at være på den lange bane; det er nemlig også nemmere end nogensinde at kaste sig ud i daytrading.

Hvis du drømmer om at opbygge en ekstra opsparing via daytrading – eller hvis du endda har en ambition om at kunne leve af at handle dagligt med aktier – kan du formentligt få stor gavn af disse 5 anerkendte daytrading tips.

Hvad er daytrading?

Daytrading adskiller sig fra den almene tanke om, at du køber aktier for at holde på dem i en længere årrække, hvorefter du kan nyde godt af afkastet. Ved daytrading spekulerer du i de ugentlige eller daglige kursudviklinger, og hvis du har taget rationelle valg, kan du ved hver handel lægge et lille overskud til side.

Daytrading bør dog foretages på baggrund af tekniske analyser og en detaljeret indsigt i aktiemarkedet. Det betyder, at du skal afsætte tid og energi til at undersøge bestemte aktier, samt at følge med i tidens tendenser.

Daytrading tips til at starte ud med

Hvis du har mod på at kaste dig ud i daytrading, bør du have disse 5 tips in mente:

  1. Hold dig til din strategi: At daytrade handler om at stole på dine instinkter og have is i maven. Du skal fra starten fastlægge en strategi, så du ved, hvilket marked du specialiserer dig indenfor, hvilke værdier du skal holde øje med, og hvordan du kan være sikker på, at en bestemt aktie er værd at satse på.
  2. Lad vinderne være større end taberne: Du kommer til at tabe på at daytrade, og det vil gøre ondt. Men det er kun en negativ ting, hvis dine tabende aktier er større end dine vindende aktier. Du skal acceptere tab og sælge ud, så længe du holder fast i de vindende aktier, der giver større gevinst.
  3. Fokuser på ét marked: Du skal ikke tro, at du er klogere end markedet. Ingen kan forudsige, hvor verdensøkonomien er på vej hen, men hvis du specialiserer dig inden for ét marked, har du til gengæld en god ide om, hvilke tendenser der er værd at satse på.
  4. Start ud i det små: Selvom daytrading handler om dag-til-dag-handler, skal du alligevel have de langsigtede briller på. For langt de fleste daytradere kan der gå flere år, før der er et betydeligt overskud. Du bør derfor ikke satse hele din opsparing med det samme, men i stedet lade noget stå urørt, så du stadig har råd til at leve; statistisk set burde du med tiden dog kunne skabe et overskud ligesom mange andre daytradere.
  5. Hav nogen at snakke med: At være daytrader kan være et ensomt erhverv, hvor du bruger meget tid foran din computerskærm. Du bør derfor prioritere at skaffe selskab, så oplevelsen bliver både hyggeligere og mere forfriskende. Der findes mange danske daytradere, og du vil igennem grupper og fora nemt kunne finde en trading-buddy.