Hvad er en ETF?

Vil du gerne i gang med at investere, og er du stødt på betegnelsen ETF? Så kan du i denne artikel lære mere om, hvad en ETF er. Du vil også kunne lære mere omkring …

Hvad er en ETF?

Vil du gerne i gang med at investere, og er du stødt på betegnelsen ETF? Så kan du i denne artikel lære mere om, hvad en ETF er. Du vil også kunne lære mere omkring de ting der følger med, hvis du gerne vil til at købe en ETF og derved tjene penge. 

Hvad er en ETF?

En ETF er en blanding af en masse aktier, som kan handles som en enkelt aktie. På den måde spredes risikoen ud for investoren. 

Du kan altså købe 100 aktier ved blot at købe en ETF, der samler aktierne sammen i en ETF. Det er en rigtig populær måde at investere, da mange synes det er nemt og godt. 

Hvorfor er det en god måde at investere sine penge på?

ETF er en rigtig god måde at investere dine penge på, da du ikke ejer en enkelt aktie. Du er på den måde ikke afhængig af en enkelt akties performance, men derimod spredt mere ud. 

Din risiko vil derfor også ofte være mindre, hvis du køber en ETF. Det kan dog også siges, at din chance for de helt store afkast ikke er særlig stor. Afkast hænger nemlig også oftest sammen med den risiko, som en investor tager på sig. 

Risikoen er meget mindre hos en ETF end hvad den er hos enkelte aktier. 

Hvor kan man købe en ETF?

Du kan købe ETF´er mange forskellige steder. De fleste vælger at købe dem i deres bank, da det er her, at de føler sig mest trygge. Der handles dog også med ETF´er rigtig mange andre forskellige steder. Du kan sagtens finde en anden handelsplatform end din bank. 

Du kan med fordel fokusere på følgende ting, når du vil finde den bedste handelsplatform:

  • Ingen gebyrer
  • Lav eller ingen kurtage
  • Brugervenlig platform
  • Transparent og gennemskueligt
  • Trygt og sikkert

Med de kvaliteter, så vil din handelsform være perfekt og passe til stort set alle. 

Kræver det stadigvæk research at købe en ETF?

Det korte svar er ja. Det er stadigvæk meget vigtigt, at du sørger for at undersøge det, som du investerer i. Det gælder også, når det er en ETF. 

Dermed sagt, så skal du ikke i lige så stor grad til at kigge på enkelte firmaer og deres performance. Du vil derimod kigge på lidt et lidt større billede, hvor det måske er et bestemt land eller en bestemt branche, som du begynder at undersøge. 

Du skal derfor stadigvæk sørge for at lave din egen research også, når du skal købe en ETF.

Risikoen er mindre, men den er der stadigvæk

Risikoen for store tab er helt klart mindre hos en ETF, hvis man sammenligner det med enkelte aktier eller CFD. Det er vigtigt, at du ikke ser dig blindt på det og tror, at du ikke kan miste penge ved det.

Der er stadigvæk risiko for, at kursen falder og du mister penge. Du skal derfor være opmærksom på, at du påtager dig en risiko, når det kommer til at investere.