Sådan kommer du ind i finansverdenen

Har du overvejet, om det er værd at skabe dig en karriere i finansverdenen? Måske har du hørt et par blandede ting. Men uanset hvad, så er der vidst ingen tvivl om, at finanssektoren er …

Sådan kommer du ind i finansverdenen

Har du overvejet, om det er værd at skabe dig en karriere i finansverdenen? Måske har du hørt et par blandede ting. Men uanset hvad, så er der vidst ingen tvivl om, at finanssektoren er et super spændende felt at arbejde – der er ofte masser af fart på og tingene går stærkt, men mange kan også opleve, at det er nødvendigt at kunne tåle en del pres til tider. Men hvis du er interesseret i at udforske denne karrierevej yderligere, så læs et par tips her.

Har du en relevant uddannelse?

Din vej ind i sektoren bliver uden tvivl nemmere, hvis du har en relevant uddannelse. Det er dog ikke alt – mange banker og virksomheder ligger også stor vægt på, at du har en smule erfaren inden du går på jagt efter en fuldtidsstilling – det kunne f.eks. være, at du skulle tage et praktikforløb eller arbejde deltid for at få noget erfaring til at kunne rykke videre til noget mere spændende. Derudover er det også en god idé, at du holder dine færdigheder ved lige og holder dig opdateret på udviklingen af sektoren. Følg med i nyhederne, deltag i events, netværk, osv. Så bliver det langt nemmere at finde et job, når du kender industrien indefra.

Hvis du ikke har en relevant uddannelse

Selv hvis du ikke har en relevant uddannelse, så er der ingen grund til at gå i panik – der er stadig mulighed for at finde en vej ind i sektoren. Måske skal du afprøve en form for praktik eller gratis arbejde ved siden af i en periode, eller måske kan du bruge dine nuværende færdigheder til at arbejde i en del af sektoren. Mulighederne er mange! De fleste arbejdsgivere leder ikke kun efter folk med de rette uddannelser, da mange færdigheder (f.eks. finansiel modellering og analyse) kan tillæres, men det er også vigtigt at have en god og motiveret kollega, der bidrager til et team.

Hvis du gerne vil gøre dig selv endnu mere attraktiv overfor arbejdsgivere, så kan du også prøve at tage noget videreuddannelse. Det behøver ikke at være en MBA, men kan også være online og fysiske kurser, der passer til dine interesser.

Find jobs, der passer til dine styrker

En vigtig del af at gå ind i en ny sektor er også at lave research om, hvilken vej du vil gå. Finanssektoren dækker over mange forskellige stillinger, som kræver en bred vifte af færdigheder. Hvis du allerede er dygtig indenfor et bestemt felt, så kan det måske bruges i en bank, analytisk virksomhed, hedge fund, eller noget helt fjerde. Det handler bare om at være kreativ.

Brug dit netværk

Det sidste råd er, at du bruger dit netværk. Selvom det kan være svært, så sørg for at deltage i events og få talt med folk. Mange er glade for at dele gode råd ud og kan måske pege dig i den rigtige retning. Det vigtigste er, at du er ydmyg og sørger for at takke folk for deres tid – f.eks. ved at give kaffe eller frokost.

Leave a Comment