Trends på finansmarkedet i 2022

Hvis du også er interesseret i, hvordan det går på finansmarkedet og gerne vil være på forkant med udviklingen, så er du kommer til det rette sted. I denne artikel gennemgår vi nogle af de …

Trends på finansmarkedet i 2022

Hvis du også er interesseret i, hvordan det går på finansmarkedet og gerne vil være på forkant med udviklingen, så er du kommer til det rette sted. I denne artikel gennemgår vi nogle af de trends, der dominerer eller vil dominere på finansmarkedet i 2022. Generelt set står det klart, at det især er tech og grøn omstilling som gør sit indtog i sektoren – det kan ikke længere adskilles, men bliver i stedet integreret.

Inflation

På trods af, at der er masser af snak om tech og ny udvikling, så er det en gammel traver der i øjeblikket er på alles læber, nemlig inflation. Efter en lang periode med et stabilt inflationsniveau og god vækst, er der mange der nu oplever hurtige og hårde prisstigning – som naturligvis gør ondt på pengepungen og nok vil få mange til at kræve lønstigninger. Forhåbentligt kan inflationen nå at tæmmes inden det løber løbsk – men det er helt klart noget man skal være opmræksom på og gardere sig mod. Mange erfarne investorer vælger at søge med sektorer, der traditionelt set har klaret sig godt under inflationen, og det kan måske være værd at undersøge.

Trends på finansmarkedet i 2022

Finans i ”cloud”

Banker og finansielle tjenester er allerede ved at gå over til cloud-tjenester, og denne trend er kun blevet forstærket under pandemien, hvor online tjenester kom i hurtig udvikling. Der er store fordele ved at flytte tjenester herover, da det er hurtigere at skalere og fordi online tjenester efterspørges i stigende grad af f.eks. yngre kunder. Derudover åbner cloud-tjenester også for en række andre relaterede ting indenfor især tech – det gælder f.eks. blockchain og kunstig intelligens.

Kunstig intelligens og machine learning

Dette bringer os til det næste punkt. Finanssektoren følger godt med når det gælder AI, især når det gælder automatisering, risikovurdering og forebyggelse af svindel. Derfor vil der højst sandsynligt være mere vækst i dette felt i løbet af 2022, hvor især kundeadfærd kommer til at drive udviklingen.

Pensioner – bæredygtighed og nytænkning

Pensioner har fået øget opmærksomhed af flere årsager. Det gælder både i forhold til hvad folk gerne vil have ud af deres pension, da mange nu har fået lidt en forsmag under corona-nedlukning. Men en af de vigtigste udviklinger er nok, at der er kommet øget pres på bæredygtighed i pensionskasserne. Det betyder, at pensionsselskaberne skal investere mere i grøn omstilling og gå væk fra fossile brændstoffer.

Bæredygtig finans

Generelt er bæredygtighed og klima noget, der fortsat dominerer agendaen i finansverdenen. Der er kommet stor udvikling indenfor grøn finans og ”green bonds”, som får stadig mere opmærksomhed. Derudover er der på politisk plan også et stort momentum, ikke mindst efter COP26 og så al den nye, grønne teknologi der kræver investeringer. Vi forventer at se stor udvikling indenfor dette felt, især i EU, der er en af de førende områder indenfor grønne investeringer og finans.

Vi håber, at dette overblik har givet dig inspiration til, hvordan du skal planlægge dette og kommende år. Det er altid vigtigt at holde sig opdateret i nyhederne og på markederne.

Leave a Comment